دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۱

«مدیر دفتر تئاتر بچه های مسجد» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:

«انقلاب اسلامی» فاصله میان «هنر» و «مردم» را کاهش داد/ «هنرمند» باید به «متن گسترده جامعه» و مردمی که هر شب در خیابان‌ها حضور دارند توجه داشته باشد

نشست خبری «سومین سلسله رویدادهای تولیدی تئاتر بچه‌های مسجد (محرابیان)»؛ سید مصطفی موتورچی

سینماپرس: «سید مصطفی موتورچی» با بیان این مطلب کهکه انقلاب اسلامی فاصله میان هنر و مردم را کاهش داد؛ گفت: هنرمند باید به متن گسترده جامعه توجه داشته باشد؛ به مردمی که هر شب در خیابان‌ها حضور دارند و هر کس به‌نحوی در این حرکت همدلانه سهیم است؛ یکی با سر دادن شعار، دیگری با چاپ پوستر، و دیگری با برپایی میز پذیرایی و توزیع چای.

«سید مصطفی موتورچی» مدیر دفتر تئاتر بچه های مسجد مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس با اشاره به وظایف هنرمندان در نقش آفرینی موثر ایام جنگ اظهار داشت: ما معتقدیم که انقلاب اسلامی فاصله میان هنر و مردم را کاهش داد. پیش از انقلاب، هنر بیشتر در اختیار قشر خاصی از افراد قرار داشت؛ کسانی که خود را روشنفکر می‌نامیدند یا از طبقات خاص جامعه بودند و چنین برداشت می‌شد که هم کنشگران عرصه هنر و هم مخاطبان آن، گروهی محدود و خاص هستند. انقلاب اسلامی همان‌گونه که بسیاری از قواعد جاری و پذیرفته‌شده در جهان را دگرگون ساخت، این نگاه را نیز تغییر داد.

وی افزود: حضرت امام خمینی (ره) در بیانیه خود خطاب به هنرمندان، از «هنر دردمند» سخن گفتند و آن را در برابر «هنر بی‌درد» قرار دادند؛ یعنی هنری را ارزشمند دانستند که در خدمت اسلام و محرومان جامعه باشد. بر این اساس، اگر امروز به تعاریف امام از هنر و نگاه شهیدان انقلاب به این عرصه بازگردیم و انتظارات ایشان از هنرمندان را مرور کنیم، درمی‌یابیم که هنرمند باید به متن گسترده جامعه توجه داشته باشد؛ به مردمی که هر شب در خیابان‌ها حضور دارند و هر کس به‌نحوی در این حرکت همدلانه سهیم است؛ یکی با سر دادن شعار، دیگری با چاپ پوستر، و دیگری با برپایی میز پذیرایی و توزیع چای.

این هنرمند همچنین در مورد اقدامات صورت گرفته در مرکز هنرهای نمایشی بیان کرد: در چنین شرایطی، هنرمند نیز باید از دارایی‌ها و توانایی‌های خود بهره گیرد. در عرصه هنرهای نمایشی واضح است که افراد صاحب‌فکر می‌توانند نمایش‌نامه طراحی کنند و بازیگران و کارگردانان نیز در اجرای آن سهیم باشند. در مرکز هنرهای نمایشی و دفتر تئاتر مسجد نیز این رویکرد با جدیت دنبال می‌شود.

«سید مصطفی موتورچی» در پایان این گفت و گو خاطرنشان ساخت: خوشبختانه تاکنون آثار متعددی تولید شده است و اکنون، پس از گذشت چندین روز از آغاز جنگ، نمایش‌های متعددی با مدت‌زمان پانزده تا بیست دقیقه در اجتماعات مردمی برگزار می‌شود. بر اساس آخرین آمار، سی و یک نمایش در سراسر کشور اجرا شده و این روند رو به افزایش است. همچنین بخش‌های مختلف با قدرت و انگیزه فراوان در حال فعالیت هستند.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.